Trifan Bogdan- Cristian, elev în clasa a XII-a A la Colegiul Economic Mangalia, a reprezentat judetul Constanţa la nivelul claselor a XII-a, secţiunea H1, la Concursul Național de Matematică Aplicată ,,Adolf Haimovici”.
La acest concurs desfăşurat la Iași, în perioada 12-14 mai 2023, elevul nostru a obţinut un binemeritat Loc III şi Medalia de Aur, motiv de mândrie pentru Colegiul Economic Mangalia.

Pasiunea pentru matematică a elevului a fost dublată de o pregătire temeinică, sub îndrumarea doamnei profesor Teodorescu Nicoleta.

Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” este organizat de Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial (CMMI) din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) şi îmbină rezolvarea de probleme deosebite, atât teoretice, cât şi practice, dar mai ales sunt premiate cele mai bune şi frumoase rezolvări şi compuneri de probleme, stimulând activitatea elevilor creativi. Este un concurs unic prin care se explorează aplicabilitatea subiectelor de matematică, trecând dincolo de limitele teoretice.

Îi felicităm pe elevul nostru şi pe doamna profesor care l-a pregătit! Îi dorim succes la examenul care urmează!

Echipa de imagine a Colegiului Economic Mangalia

Rezultate de excepţie obţinute la concursul de matematică de reprezentantul Colegiului Economic Mangalia