Dornici de experienţe noi, elevii clasei a XII-a A de la Colegiului Economic Mangalia, însoţiţi de cadre didactice din echipa Centrul de Documentare şi Informare şi de doamna director Ciobănel Raluca-Simona, au realizat în data de 08. 10. 2022 o excursie la Bucureşti, care a presupus vizitarea unor obiective culturale, dar şi momente de relaxare.

Primul obiectiv a fost vizitarea Centrului Vechi, a locurilor şi a clădirilor încărcate de istorie. Astfel, la pas prin Centrul istoric, elevii au văzut clădirile emblematice ale zonei: Biserica Stavropoleos, Banca Naţională a României, cu un popas la librăria Cărtureşti, clădire  impresionantă a oraşului, unde s-au familiarizat cu noutăţile editoriale.

În continuare, au vizitat Parcul Cişmigiu, cea mai veche grădină publică din Bucureşti. Un alt obiectiv a fost Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti’’, o oază de relaxare, un muzeu în aer liber. Elevii şi profesorii au putut admira casele ţărăneşti autentice, informându-se despre zonele geografice din care aceste gospodării provin. Muzeul Satului aduce, peste timp, atmosfera rustică a casei bunicilor şi mirosul copilăriei. Elevii au putut astfel reconstitui modul de viaţă, obiceiurile şi elementele specifice gospodăriilor ţărăneşti, având în vedere că până în secolul  XX o mare parte a populaţiei României trăia la sat. Muzeul Satului aduce unicitatea şi specificul fiecărei zone, păstrând autenticitatea modului de viaţă şi a tradiţiilor geografice şi folclorice.

Excursia a fost reuşită, atmosfera a fost destinsă, dovadă că educaţia se realizează şi în afara sălii de curs. Călătoriile în grup creează legături puternice şi amintiri durabile, atât elevilor, cât şi profesorilor. Echipa de imagine a Colegiului Economic Mangalia

Itinerarii culturale pentru elevii Colegiului Economic Mangalia